Curriculum Vitae

Naam
Fred Lentz
Adres
Regentesseplantsoen 29
2801 CM Gouda
Telefoon

0182-599510
Mobiel

06-51371380
E-Mail
info@freelentz.nl

Geboren
7 september 1950 in Groningen
Burgelijke Staat
Gehuwd met L. B. Lentz - van Marion, drie zoons

Opleiding

 • Dalton - H.B.S. (B) - Groningen, eindexamen 1969
 • TU - Delft, Industriële Vormgeving
 • TU - Delft, Bouwkunde, Architectuur en Volkshuisvesting 1980.
 • Tal van aanvullende managementtrainingen en vakopleidingen onder meer creatief management, financieel management en rekenen met vastgoed.

Werkervaring

Architectenbureau Amsterdam (1980 - 1982) Ontwerper bij Architectenbureau Dick Peek en Kees de Kat te Amsterdam, Projecten: o.a. renovatie Postjesweg, 1e fase renovatie Betondorp Amsterdam.

Woningbedrijf Rotterdam (1982 - 1989)
  Projectleider stadsvernieuwing 1982 - 1985 Gemeentelijk Woningbedrijf Rotterdam, Projectleider/bouwcoördinator Stadsvernieuwing in de wijken Cool en Bloemhof
  Districtsmanager Rotterdam Centrum 1984 - 1989
  Districtsmanager Centrum van het Gemeentelijk Woningbedrijf Rotterdam belast met de dagelijkse leiding van een unit van ca 35 mensen en het beheer en de ontwikkeling van een zeer gevarieerde vastgoedportefeuille in het centrum van Rotterdam.
Architecten- en adviesbureau Valtos Rotterdam (1989 - 1990)
Hoofd Stadsvernieuwing bij Architecten- en adviesbureau Valtos in Rotterdam, Met diverse opdrachten in woning- en utiliteitsbouw in de hele Randstad.

Woningstichtings Gravenhage (1990 -1997)
  Hoofd van de afdeling projecten
  Hoofd afdeling Projecten van de Woningstichting ’s Gravenhage, leidinggevend aan 25 medewerkers, verantwoordelijk voor kostendekkende projectontwikkeling van jaarlijks 500 tot 900 renovatie- en nieuwbouwwoningen in Den Haag. Tot de bijzondere projecten behoorden het realiseren van de Vaillantlaan, de renovatie van de Toren van Oud van het Congresgebouw en het project aan de Doedijnstraat waarvoor de Portugese architect Siza de Berlageprijs ontving.

  Tijdens deze periode is de afdeling projecten gereorganiseerd naar een kostendekkende afdeling met eigen ondernemingsplan en resultaatverantwoordelijkheid. En heeft succesvol geacquireerd in de Haagse Vinex-lokaties.

  Schilderswijk
  In deze wijk is naast de complete vervanging en verbreding van de Vaillantlaan ook in de rest van de wijk een complexe herstructurering uitgevoerd. Waarbij naast de nieuwbouw huurappartementen ook grondgebonden betaalbare koopwoningen voor de huidige vnl. allochtone bewoners van de schilderswijk zijn gerealiseerd.
  • Vaillantlaan
  • Doedijnstraat (Architect Siza, Berlageprijs)
  • Volksbuurtmuseum
  • Grondgebonden koopwoningen van Martin Richardson (in samenwerking met de AWV).

  Zeeheldenbuurt

  Den Haag zuid oost
  • Renovatie- nieuwbouwcomplex Nuts (architecten Metropolis en Marge, publieksprijs)
  Wateringse Veld
  • Ontwikkeling stedenbouw Lage Veld

Start adviesbureau Free Lentz BV (1997 - heden) Werkzaam als zelfstandig adviseur in volkshuisvesting, proces- en projectmanagement. Het bureau is opgericht op 12 februari 1997 en ingeschreven in handelsregister Gouda/Rotterdam.